facebook

▼ AEROBIC

Ha valakinek bejön az ugra-bugra mellett a jól felépített edzés, a csoportos jókedv, vegye célba Kaposváron a Vörös Sport Fitness Arénát.
Az aerobic szó eredeti jelentése: oxigénnel. Az aerobic az oxigén jelenlétében végzett mozgásról kapta a nevét. Az aerob munkavégzés edzi a szívet és a tüdőt, így a keringési és légzőrendszer hatékonyabban tud működni. Hatására növekszik a szövetek oxigénellátása, tehát javul az állóképesség.
Az aerobic a nyolcvanas években vált önálló sportággá, divatmozgalommá. A mozgásformát a 60-as években az Egyesült Államokban fejlesztették ki a NASA űrhajósai részére, fizikai állapotuk javítása érdekében. A módszer rendkívül hatásosnak bizonyult, és Jackie Sorensen a mozgásanyagot zenével párosította.
Az igazi aerobic-őrület a 80-as években vette kezdetét, amikor az ismert amerikai színésznő, Jane Fonda videó kazettáin népszerűsíteni kezdte, s – elsősorban a nők körében – óriási sikert aratott. A fogyókúrás csodaszernek tartott aerobicra egész iparág épült, a sportszergyártók remek érzékkel használták ki a benne rejlő lehetőségeket, s gomba módra szaporodtak az aerobic-termek. A kezdetek óta átértékelték az aerobic mozgásanyagát és létrejött az a ma is használatos módszertan, amely a teljesítmény növeléséről az egészség megőrzésére helyezte a hangsúlyt. A mai fitnesz-aerobic tehát a helyes testtartásban szerepet játszó izmok erősítését, nyújtását, valamint a mozgáskoordináció tudatos fejlesztését is céljának tekinti. Néhány éve versenyszerűen is űzik az aerobicot.
S ha valakinek ez utóbbi a vágya, a Vörös Sport Fitness Arénában jól felkészült tréner segítségével biztos lehet a siker.

AerobicAerobic