facebook

▼ INFRASZAUNA

Régi igazság, hogy a meleg jótékony hatással van egyes betegségek gyógyításában. Ezen az alapgondolaton elindulva fejlesztették ki az infraszaunát, mely számos pozitív hatásának köszönhetően komoly szerepet játszik a betegségek megelőzésében és egészségünk megóvásában. Az infravörös fény áldásos hatásai már Kaposváron is elérhető a Fitness Arénában.

Az infraszauna esetében az elektromos vagy fakályha helyett infrasugarakkal melegítik fel a  helyiséget. Az infrasugarak a láthatatlan fény tartományhoz tartoznak, 2-25 mikrométeres hullámhosszon. Mélyen behatolnak a szervezetbe és belülről-kifelé felmelegítik azt. Az erek kitágulnak, folyamatossá téve a vérkeringést, felgyorsul az anyagcsere, növekszik a szervezet ellenálló képessége. A felesleges és káros anyagok a verítékkel együtt távoznak a sejtaktiválás és vérkeringés által előidézett anyagcsere-folyamat közben. A mélyreható hőnek köszönhetően a külső véredények kitágulnak, így gyógyítja az izom-, és lágy szövetek sérüléseit. A megnövekedett vérkeringés elszállítja az anyagcsere folyamatok során keletkezett hulladékot és oxigénben gazdag vérrel látja el az arra szükséges izmokat, így azok gyorsabban felépülnek. Az infraszauna segít a nőknek felvenni a harcot egyik legnagyobb ellenségükkel a cellulitisszel is.


A normál szaunához képest eltérő működésből fakadóan vannak különbségek a hatásában is:
- Az infraszauna alacsonyabb hőmérsékleten működik, ami kellemesebb bent tartózkodást jelent.
- 30 perces használata 300 kalória veszteséget jelent. A normál szaunához képest használata az alakot jobban átformálja, az izomzat lazításában hatékonyabb, a nyirokfolyadék intenzív keringetésével jobban serkenti az alakformálást. Emiatt fogyókúra szempontjából jobb.
-  Látványos hatása van a bőrre, pórustisztító és sejtregeneráló hatásának köszönhetően.
- Az izzadás mennyisége kb. háromszorosa a hagyományos szaunáénak, 20-60 szoros méregtelenítő potenciállal rendelkezik és 3-7-szer nagyobb mennyiségű nem vízjellegű összetevő található a kiizzadt verejtékben.