facebook

▼ FLABÉLOS

A kaposvári Fitness Aréna újdonsága a Flabélos kifejezetten azok számára ajánlott, akik életük során már sok fajta sportágat kipróbáltak, ám a kezdeti lelkesedés idővel elhalványult, s ezzel együtt a sportolással töltött órák száma is csökkent.

Flabélos Kaposváron a Vörös Sport Fitness ArénábanSajnos mai felgyorsult világunkban ez egy általános jelenség: egyre kevesebb idő jut Önmagunkra, pedig a nagyobb terhelés és stressz miatt, pont az ellenkezőjére lenne szükségünk. A flabélos kifejezetten azok számára ajánlott, akik kevés időráfordítással látványos eredményt szeretne elérni.
A flabélos nem más, mint egy mozgásterápiás, alakformáló készülék. 10 perc edzéssel kb. 45-50 percnyi klasszikus, edzőtermi munkát végezhetünk el, anélkül, hogy különösebben megerőltetnénk magunkat. A módszer a teljes test vibrácóra alapoz. A flabélos billegő-mozgó padján állva sorozatos egyensúlyvesztés következik be, mely beindítja a központi idegrendszert, az agy pedig utasítást ad az egyensúly fenntartásában részt vevő összes izomnak a korrigálásra, azaz az izomzat automatikusan "ellen tart". A helyzetmegtartó reflexeink működésbe lépnek, mely jelentős izommunkát eredményez, az ízületeinket és a szívet ugyanakkor nem terheli meg. Mindez az izommunka az akaratunktól függetlenül következik be, és olyan gyorsan történik, hogy egyetlen másodperc alatt akár 10-60 izom-összehúzódást is elérhetünk, melyet tudatosan, edzőtermi körülmények között lehetetlen lenne megvalósítani.


Flabélos Kaposváron a Vörös Sport Fitness Arénában