facebook

▼ SZOLÁRIUM

A szolárium manapság már egy biztonságos „napozási” forma, melynek köszönhetően  már télen sem kell lemondanunk a napbarnitotta bőr látványáról. Azonban mint mindenben fő a mértékletesség, ám néhány egyszerű szabály betartásával az esztétikai szépségen túl még egészségünknek is kedvezhetünk.  Kaposváron a Fitness Arénában kiváló minőségű, rendszeresen karbantartott, extra erős szoláriumokat találsz.

Szolárium Kaposváron a Vörös Sport Fitness ArénábanA szolárium használatával, ősszel és télen pótolhatjuk a nap sugarainak jótékony hatását, tavasszal és nyáron pedig felkészíthetjük bőrünket az órákon át tartó fényfürdőzésre is. Kaposváron a Fitness Arénában folyamatosan karban tartott, extra erős szolárium várja a barnulni vágyó vendégeket.
A mesterséges fény gyorsabban barnít, így nincs szükség órákon át tartó napozásra ahhoz, hogy a bőrszín egyenletes, aranybarna színt nyerjen, azonban az UVB sugarak hiánya miatt a bőr barnaságát hamarabb el is veszíti. A szolárium azonban nem csak a szép bőrszín eléréséhez használható. A meleg környezet, s az UV fény számtalan problémára megoldást nyújthat, s manapság megbízható körülmények között már az orvostudomány is kúraszerűen alkalmazza, ha nem áll fenn egyetlen ellenjavallat sem. Az UV fény fokozza a D-vitamin termelődést, s enyhíti az ekcéma és pikkelysömör tüneteit is, a meleg környezet pedig enyhíti az ízületi problémákat, így néhány valóban szükséges esetben a szolárium megoldást jelenthet. Mivel Kaposváron a Fitness Arénában extra erős csövekkel felszerelt álló- és fekvő szoláriumgépek várják a vendégeket érdemes betartani pár alapszabályt és fokozatosan növelni a szoláriumozással töltött perceket.


A szoláriumozás nem ajánlott annak, aki:
•    túlságosan fehér vagy érzékeny bőrű.
•    szőke vagy vörös hajú.
•    túlzottan szeplős.
•    nagyon sok anyajeggyel megáldott.
•    áldott állapotban van.
•    túl fiatal.
•    gyógyszert szed (olyan gyógyszert, mely a bőrt fényérzékennyé teszi).
•    túlságosan pattanásos (mert bár egyes esetekben a meleg és a fény megoldást jelenthet, mégis sokaknál pontosan az ellenkezője következik be, s a pattanások belesülvén a bőrbe hegesedést okoznak).