facebook

▼ ZONA

MI A ZONA?
A ZONA edzés saját edzésmódszer, Péntek Enikőtől, amely intervall és funkcionális erősítő elemek meghatározott kombinációján alapul, egyedülálló módszer. Az összetartó, motiváló ZONA közösségnek köszönhetően igazi mozgalommá vált.
Somogy megyében, kizárólag velem, mint hivatalos egyedüli Péntek Enikő ZONA edzőjével zónázhattok minden héten.
Az edzések blokkokra (általában 10 perces) épülnek. Maga a ZONA elnevezés a testzónáinkra (testrészek, izomcsoportok) utal. Egy-egy blokkban két fő izomcsoportot dolgoztatunk felváltva, ami a helyes kivitelezés és a hatékonyság szempontjából is pozitív. Mire az egyik izom kifáradna terhelésben, átváltunk a másikra, így az első kicsit pihenhet.
Ez a váltakoztatás segít, hogy az egész edzés során mindkét izom max intenzitással dolgozhasson. Ezáltal azt is kivédhetjük, hogy az izmok kifáradása miatt ízületből, helytelenül (izom helyett ízületből) végezzük a gyakorlatot. NAGYON FONTOS! Nem elnyűni kell az izmokat, hanem megfelelő ingert adva fejleszteni azokat. Ehhez rövid, robbanékony, intenzív blokkokra van szükség.
Imádom a ZONÁT, nem egy monoton, koreográfia alapú edzés, hanem egy folyton változó, intenzív és emiatt maximálisan hatékony mozgás!
A siker, az eredmény a komfort-zónánkon túl vár ránk. A rövid edzések és a gyors fejlődés azt kívánja, hogy találkozz ezzel a zónával, ezzel a határral minden edzésed során és feszegesd, told ki azt.