facebook

▼ SPINNING

Bringázni jó a szabadban, a természet lágy ölén, madárcsicsergéstől hangos erdők mélyén, tóparton vagy hegymenetben. Azonban tekerni teremben is jó, s ha ezt a kaposvári Fitness Aréna Spinning óráin tesszük, akkor talán még élvezetesebb is.

A Spinning program egy szabványosított, edzői vezetéssel, zenére végrehajtott, csoportos teremkerékpározási tréning, amit napjaink egyik legjobban megalkotott fizikai és mentális kardió edzésprogramjának tartják. A foglalkozások egy erre a célra kifejlesztett speciális gépen, az úgynevezett Spinner teremkerékpáron zajlanak. A hosszú évek alatt folyamatosan fejlesztett és fejlődő Spinning egy jól működő egységes rendszerré vált. Kaposváron a Fitness Arénában szakképzett edzők, a legpörgősebb zenékre tartják programjaikat, s így nem csak az idő, hanem a kilók is gyorsan, szórakozás közben szállnak.

Az edzésen 20-30 bicikliző az edző utasításait követve teker megállíthatatlanul, dinamikus, változó ritmusú zenére, a valódi biciklizés különböző “kihívásait” imitálva. Egy-egy óra több szakaszból áll, kezdetként közepes fordulatszámmal kell tekerni, hogy az izmok kellőképpen bemelegedjenek, ezután következik a kalóriaégető sprintelés. Az edzés intenzitását mindenki edzője segítségével határozhatja meg. A spinning nem csak fogyaszt, de tökéletes alakot is biztosít, ráadásul az izomtömeget nem növeli, csupán erősíti. Kortól és nemtől bárki űzheti, s nem igényel erőt, vagy ügyességet. Számos előnye melett javítja a vérkeringést és erősíti a szívet is.


Spinning SpinningSpinning