facebook

▼ E-FITNESS

Az E-Fitness a múltból már jól ismert, mégis a jövőbe mutató EMS technológia által hozott áttörést a sport világába. A 21. században az emberek többsége túlsúly problémákkal, kötőszöveti rendellenességekkel küzd; sok az izomsorvadásos megbetegedés, melyekre tökéletes megoldást jelentenek az E-FIT elektro fitnesz nyújtotta edzésprogramok, amely már Kaposváron is elérhető a Fitness Arénában.

Az EMS technológia (electro-muscle-stimulation azaz elektromos izomstimuláció) közvetlen az izmokhoz juttat elektromos stimulációt, aminek hatására az izmok ugyanúgy összehúzódnak és elernyednek, mint sportolás közben.
Az izmok elektromos stimulációjának története, egészen 1791-ig, Luigi Galvani kísérletéig nyúlik vissza az EMS technológia, pedig több évtizedes kutató- és fejlesztő munkán alapul. A készülék egy speciális, 10 elektródapárral ellátott ruhából és egy feszültséget és frekvenciát szabályozó kezelőpultból áll. A speciális, elektródákat orvosi fizikoterápiás kezelések során is használják, a kényelmes, szellőző anyagból készült ruha pedig lehetővé teszi a szabadabb mozgást és tökéletesen a helyén, a megfelelő izomcsoporton tartja az elektródákat.

Edzés menete:
 Az edzés előtt az alsó ruházatot vízzel benedvesítjük az izomcsoportok körül, ezzel biztosítva a megfelelő impulzusáramlást. Ha szükséges felrakjuk a kar és vádli pántokat, felvesszük az E-FIT sortot és mellényt, amit a géphez csatlakoztatunk.  Az edzés megkezdése előtt egyszerű bemelegítő gyakorlatokat végzünk, hogy ellazítsuk izmainkat.  A vendéggel egyeztetett edzésprogram kiválasztása után megkezdődhet az edzés.  A 20 perces edzés személyi edző segítségével történik, változatos edzéstervvel, maximális odafigyeléssel.  Az edzésre, átöltözéssel mindössze 45 perc.

Aki ki szeretné próbálni ezt az új edzésformát, kérjen időpontot a Kaposvári Fitness Arénában, ahol külön erre a célra kialakított zuhanyzóval ellátott teremben, és egy képzett személyi edző segítségével kell elvégezni a gyakorlatokat.

E-fit Kaposváron a Vörös Sport Fitness ArénábanE-fit Kaposváron a Vörös Sport Fitness ArénábanE-fit Kaposváron a Vörös Sport Fitness Arénában