facebook

▼ CALLANETICS

Sokak álma, hogy izzadság és izomláz nélkül, kényelmesen karcsúsodjunk és erősödjünk. Számukra az apró mozdulatokra épülő callanetics lehet a megoldás, ami amellett, hogy javítja az állóképességet még fogyaszt is. A callanetics Kaposváron is elérhető a Fitness Arénában.

A callanetics az amerikai Callan Pinckley szellemi terméke. A vadregényes életű Callan Pickney borzasztó hátfájdalmaktól szenvedett, izmai teljesen megmerevedtek, teste legyengült. Hogy mégis mozogjon valamit, elővette régi balettgyakorlatait - korábban 12 évig táncolt -, csak egy kicsit módosított rajtuk. A balettalapból egy olyan speciális edzésmódszert dolgozott ki, amellyel bárki néhány alkalom után visszanyerheti fiatalos, rugalmas alakját, régi vagy talán még annál is jobb formáját. A gyakorlatok javítják a testtartást, a hát megterhelése nélkül, átformálják, izmosabbá, feszesebbé teszik az alakot. És a feladatok nem veszélyesek, akár nyolcvan évesek is végezhetik.
A callanetics a leghatásosabb alakformáló tornák közé tartozik. Izületkímélő, mert nincs szökdelés, ugrálás, és mindenki a saját ütemében ismétli a mozdulatokat edzettségétől függően.
A callanetics torna során elsősorban a mélyen fekvő izmok dolgoznak, mely nagyban segíti a gerinc feszítő izmainak, valamint a derék környékén, a medenceöv belső részén lévő gerinc menti izmok erősödését. Ezáltal megelőzzük a derék és hátfájásokat, illetve mérsékeljük a már kialakult fájdalmakat. Segít a csontritkulás és a meszesedés megelőzésében.

Kaposváron a Fitness Arénában a callanetics fokozatosan építi át a testet, javítja az alakot és a tartást. Hatásos ellenszere a beroskadt hátnak, löttyedt hájnak, kinyomott pocaknak. Felszabadít a túlsúly nyomása alól, és jókedvre hangol.
Ám az izmokkal együtt szinte észrevétlenül átalakítja a szokásokat is.

null